Over de Oriëntatiedag

Als je volgend jaar eindexamen doet, moet je binnenkort beginnen met je oriëntatie op mogelijke opleidingen. Hierbij is het belangrijk dat je weet wie je bent en wat je leuk vindt. De game Oryente helpt je hierbij op weg. Heb je de game uitgespeeld en wil je verder onderzoeken wat bij jou past? Kom dan op woensdag 17 mei 2017 naar de Oriëntatiedag in Leeuwarden!

 

Wat gaan we daar doen? 
Op de Oriëntatiedag op 17 mei gaan we tijdens de workshops aan de hand van je persoonlijke uitslag aan de slag met leuke en uitdagende cases. Kijk hier welke workshops/cases je kunt kiezen.

Dus bleek bijvoorbeeld uit de game dat jij vooral geïnteresseerd bent in Techniek en in Life Sciences, Natuur & Milieu? Dan ga je onder begeleiding van docenten en studenten van de hogeschool een opdracht doen in die twee sectoren. In een ochtend ontwikkel je samen met anderen een plan of product om het eiland Oryente te helpen. Denk na over het ultieme vakantieverblijf van de toekomst, vol met de tofste technische snufjes, of bepaal de smaak van de enige echte Oryente-smoothie. 


Wat heb ik er aan?
Na de Oriëntatiedag heb je een rugzak vol ervaringen. Je hebt gemerkt wat heel goed of juist minder goed bij jou past en hebt meer inzicht in je talenten. Gecombineerd met de uitslag van de game ben jij weer een stapje verder en weet je beter welke opleidingen en beroepen bij jouw kwaliteiten en interesses aansluiten. Zo ben je weer een stapje verder in je studiekeuzeproces!  

 

Aanmelden 
Tot en met 28 april kun je je op deze site aanmelden voor de Oriëntatiedag 2017. 

 

Nog even dit! 
Vraag voor je je opgeeft eerst toestemming aan je mentor of decaan. Aanmelden kan trouwens pas wanneer je de Oryente-game volledig hebt uitgespeeld, omdat je persoonlijke uitslag de basis vormt voor jouw invulling van de dag. 

De Oriëntatiedag

De Oriëntatiedag wordt gehouden op woensdag 17 mei 2017. Je kunt die dag terecht op Stenden Hogeschool, Van Hall Larenstein of NHL Hogeschool. Tussen 3 en 29 april kun je je aanmelden voor de dag. Let op: je kunt je pas aanmelden als je de game hebt gespeeld. Met de uitslag in de hand kun je zo goed mogelijk je keuze voor de twee workshops maken. 

Het programma

Het pogramma van de Oriëntatiedag is als volgt:

 

09.00 uur Ontvangst

09.15 uur Welkom door de burgemeester van Oryente

09.45 uur Workshopronde 1

10.45 uur Pauze

11.15 uur Workshopronde 2

12.30 uur Afsluiting