Mix & Match Economie, Management en Bestuur

De sector Economie, Management & Bestuur

In deze sector ben je vaak de spin in het web. Je adviseert, controleert, geeft leiding of bent ondernemer. Er vallen verschillende werkgebieden onder deze sector, zoals de  financiële en zakelijke dienstverlening, (internationale) handel, recht, personeel en overheid.

Je bent creatief

Creatievelingen in de economische sector zijn de mensen met de originele ideeën. Ze kunnen goed brainstormen en buiten de kaders denken. Deze eigenschappen komen goed van pas bij Commerciële Economie, Marketing en Communicatie. Heb jij creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken? Kijk dan eens bij Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Of ligt jouw toekomst in de media? Vergelijk dan eens de opleidingen Media- en entertainmentmanagement en Communication & Multimedia Design.

Je bent een handhaver

Als handhaver werk je graag zorgvuldig en nauwkeurig. Dat komt in deze sector goed van pas! Houd je van cijfers en berekeningen? Dan voel jij je waarschijnlijk thuis bij een opleiding als Accountancy of BedrijfseconomieApplied Business Administration gaat over regels en procedures in de interne organisatie. Liever aan de slag met wet- en regelgeving? Kijk dan eens naar hbo-Rechten.

Je bent een onderzoeker

Analyseer en onderzoek jij graag dingen? Dan voel je je in deze sector waarschijnlijk het meest thuis in een functie als adviseur of analist. Denk bijv. aan organisatieadviseur (Bedrijfskunde MER of Technische Bedrijfskunde), juridisch adviseur (hbo-Rechten) of veiligheidsadviseur (Integrale Veiligheid). Ligt jouw passie juist bij werken met getallen, kijk dan eens bij Accountancy en Financial Service Management. Als je sterk in wiskunde bent, kun je aan de slag als data- of risico-analist (Toegepaste wiskunde).

Je bent een doener

Voel jij je als doener het meest thuis in deze sector? Dan zoek je graag praktische oplossingen voor problemen van bedrijven of overheden. Opleidingen waaraan je kunt denken, zijn Integrale Veiligheid, Ruimtelijke Ontwikkeling-Mobiliteit, Management van de Leefomgeving en Business IT & Management. Ben jij een doener die graag met cijfers werkt? Kijk dan eens bij Bedrijfseconomie.

Je bent een ondernemer

Als organiseren, regelen en leiding geven jou in het bloed zit, kun je in deze sector heel veel kanten op. Bedrijfskunde MER, Human Resource Management, Commerciële Economie, Marketing, Logistiek en Economie, Small Business & Retail Management, Financial Services Management en Business IT & Management zijn een paar van de mogelijkheden. Ga jij voor een internationale carrière? Kijk dan eens bij IBMS, International Applied Business Administration of International Business & Languages. Opereer jij graag op de grens van economie, management en techniek? Verdiep je dan eens in Technische Bedrijfskunde. Ligt jouw toekomst in de 'groene sector'? Dan is Bedrijfskunde en Agribusiness een interessante opleiding! Of toch liever een bestuurlijke functie? Dat kan via Bestuurskunde/Overheidsmanagement of European Studies.

Je bent sociaal

Vind jij het fijn om mensen te helpen en voel je je het meest thuis in de economische sector? Dan kun je denken aan beroepen als loopbaanadviseur, intercedent of jobcoach (Human Resource Management) of juridisch consulent (hbo-Rechten of SJD). Wil je iets bijdragen aan de samenleving, kijk dan eens naar Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Word jij helemaal blij van werken in de vrijetijds sector? Kijk dan snel bij Leisure Management, Tourism Mangement en de Hogere Hotelschool!