Mix & Match Life Sciences, Natuur & Milieu

De sector Life Sciences, Natuur & Milieu

Bij de sector Life Sciences, Natuur & Milieu is de rode draad: werken aan een toekomstbesten-dige wereld. Dat kan in elk werkveld, maar denk vooral aan gebieden als biologie, chemie, technologie, (agrarische) handel, plant en dier, voeding, milieu, water- en natuurbeheer.

Je bent creatief

Wil jij op een creatieve manier aan de slag in de groene sector? Dan is de opleiding Tuin- en landschapsinrichting vast iets voor jou. Ligt jouw talent meer in het vinden van originele oplossingen voor problemen? Dan spreekt Land- en Watermanagement en Kust- en Zeemanagement je misschien aan. Of wil jij een nieuwe snack of een nieuwe frisdrank bedenken? Kijk dan eens bij Voedingsmiddelentechnologie.

Je bent een handhaver

Als handhaver werk je systematisch en nauwkeurig. Dat komt goed van pas bij de opleidingen Chemie (in Leeuwarden of in Emmen) en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (in Leeuwarden of in Emmen). Ook bij een opleiding waarbij meten, controleren en handhaven een rol speelt, voel jij je thuis, zoals bij Milieukunde, Ocean Technology of Bos- en natuurbeheer. En denk eens aan kwaliteitscontrole van voeding en chemische producten. (o.a. voedingsmiddelentechnologie en chemische technologie).

Je bent een onderzoeker

De vraag hoe dingen beter kunnen, staat in deze sector  centraal. Als onderzoeker kun je dan ook veel kanten op. Spreken de life sciences je aan, dan voel je je vast thuis bij Chemie, Chemische Technologie of Biotechnologie. Of kies voor Voedingsmiddelentechnologie. Liever in of met de natuur bezig? Dan is Kust- en Zeemanagement, Land- en Watermanagement, Milieukunde of Ocean Technology misschien iets voor jou. 

Je bent een doener

Ben je een doener met een hart voor natuur en milieu? Dan werk je graag met planten of dieren en houd je van de buitenlucht. Opleidingen waaraan je kunt denken, zijn Bos- en natuurbeheer, Dier- en veehouderij en Tuinbouw en Akkerbouw. Werk je liever met materialen en houd je van een beetje experimenteren? Kijk dan eens naar de opleidingen Chemie en Chemische Technologie.

Je bent een ondernemer

Heb jij talent voor zaken en spreekt de groene sector je aan? Kies dan voor een managementopleiding als Bedrijfskunde & Agribusiness, Diermanagement, International Development Management, Land- en watermanagement of Kust- en Zeemanagement. Je eigen agrarische onderneming runnen kan ook, bijv. met Dier- en Veehouderij of Tuinbouw en Akkerbouw.

Je bent sociaal

Op zoek naar een beroep waarin je mensen kunt helpen in hun ontwikkeling en tegelijkertijd bezig bent met life sciences, de aarde of de natuur? Kijk dan eens naar de lerarenopleiding Biologie, Scheikunde of Aardrijkskunde. Of kies voor International Development Management of Management van de leefomgeving als je je wilt inzetten voor een betere wereld.