Mix & Match Zorg, Welzijn & Onderwijs

Zorg, Welzijn & Onderwijs

Je staat middenin de samenleving en werkt met mensen. Je verzorgt ze, begeleidt ze of brengt ze kennis bij. Dat kan in een ziekenhuis of eigen praktijk, bij een buurthuis of bij een instelling als jeugdzorg. Of je kiest voor een baan in het onderwijs, waarbij je mensen -  jong of oud - inspireert en ze helpt om zich te ontwikkelen.

Je bent creatief

Wil je jouw creatieve talenten inzetten in de sociale sector? Bij Creatieve Therapie en Muziektherapie help je mensen op een kunstzinnige manier. Liever voor de klas? Dan kun je denken aan leraar Basisonderwijs (de Pabo) of een opleiding tot Docent Theater, Docent BKV, Docent Dans of Docent Muziek.

Je bent een handhaver

Houd je van orde en overzicht en werk je ook graag met mensen? Kies dan voor een beroep waarbij je mensen kunt helpen structuur aan te brengen in hun leven of inzicht kunt geven in wet- en regelgeving. Denk bijv. aan schuldhulpverlener, bewindvoerder of reclasseringsambtenaar  (Sociaal Juridische Dienstverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening).

Je bent een onderzoeker

Analyseren, ontwikkelen en verbeteren, dat spreekt je aan. In de gezondheidszorg kan dat bijv. als medisch analist of research analist (opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek). Zoek je een functie waarbij je echt met mensen werkt, denk dan eens aan fysiotherapeut of ergotherapeut. Deel je jouw kennis graag met anderen? Dat kan bijv. als leraar wiskunde, geschiedenis, maatschappijleer of filosofie. In de Academische Pabo houd jij je bezig met zowel lesgeven als onderzoek & ontwikkelen en kun jij van grote betekenis zijn voor de ontwikkeling van kinderen van 4 -12 jaar.

Je bent een doener

Doeners in de sociale sector vinden zowel het werken met dingen als met mensen leuk. Dat kan in beroepen als radiotherapeutisch laborant, mondhygiënist, leraar techniek,  leraar natuurkunde, leraar scheikunde, leraar biologie of leraar in de groene sector.

Je bent een ondernemer

Houd je van organiseren en regelen, maar wil je ook iets voor mensen betekenen? Dat kan als wijk- of welzijnscoördinator of beleidsmedewerker welzijn (CMV, MWD). Ook in het beroep van  verpleegkundige (Verpleegkunde) combineer je zorg en organiseren en geef je vaak leiding. Liever voor de klas? Ook daar komen jouw leidinggevende talenten goed van pas! (alle lerarenopleidingen voortgezet en basisonderwijs). Wil jij graag lesgeven èn naar het buitenland? Kijk dan eens bij de internationale pabo = ITEPS. Of bij ITELS, dit is de opleiding tot leraar wiskunde, geschiedenis en Duits op een internationale school. Wil je juist met veiligheid  het welzijn van mensen verbeteren? Verdiep je dan eens in Integrale Veiligheid.

Je bent sociaal

Help jij graag mensen? Dan kun je in deze sector heel veel kanten op. Je kunt mensen ondersteunen bij problemen of begeleiden in hun dagelijkse leven (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Creatieve therapie, Culturele Maatschappelijke Vorming). Werk je graag met kinderen of jongeren? Dan kun je denken aan Pedagogiek, de (internationale of academische) pabo, leraar Gezondheidszorg & Welzijn of een (internationale = ITELS) lerarenopleiding vo/mbo. Liever iets in de zorg? Kijk dan eens bij Verpleegkunde, egotherapie, fysiotherapie, verloskunde of logopedie.