Opdrachten tijdens de Oriëntatiedag

Tijdens de Oriëntatiedag ga ja aan de slag met twee cases, binnen de workshops waarvoor je hebt gekozen. Elke case is die specifiek bedacht is voor een van de vijf beroepssectoren. Alle opdrachten hebben te maken met het fictieve vakantie-eiland Oryente

Hieronder staat alle workshops op een rijtje:

 

Life Sciences, Natuur & Milieu

 • Food Market 
  Ontwikkel de enige echte Oryente-smoothie. Denk na over de juiste smaakcombinatie, bepaal of alle ingrediënten veilig zijn voor consumptie en ga aan de slag met een milieuvriendelijke verpakking.
 • Happy Animal Contest
  Maak een plan voor de ideale leefomstandigheden van Oryentes unieke dierenpopulatie. Waar en hoe leven ze? Wat eten ze en hoe kunnen we het beste met ze omgaan?

 

Sector Techniek

 • Down to earth? No way!
  Oryente heeft meer toeristenverblijven nodig. Maar: deze mogen niet op de grond gebouwd worden. Waar dan wel? Denk mee over accommodatie in de lucht, op zee, of hangend aan een rotswand…
 • Gaming - serious business
  Je kent het vast – je bent met je ouders op vakantie de verveling slaat toe. Bedenk daarom een concept voor een toffe interactieve experience die kinderen of jongeren tijdens hun verblijf op Oryente kunnen spelen. 
 • Oryente zoekt Willy Wortels
  Welk handige, briljante, bizarre en unieke technische snufjes ontwikkel jij voor de toerist op Oryente zodat hij van de perfecte vakantie kan genieten? Alles kan en alles mag, niks is te gek!

 

Zorg, Welzijn & Onderwijs

 • OryenteCare: multifunctioneel gezondheidscentrum
  Hoe ziet de ideale plek eruit waar iedereen die dat nodig heeft verzorgd of geholpen kan worden? Van de toerist die op een zee-egel getrapt heeft, tot de lokale hangjongere.
 • OryenteLearning: educatief centrum
  Oryente wil graag een plek bieden waar iedereen, jong of oud, toerist of inwoner, zich kan ontwikkelen. Bedenk een onderwijsproject of zet een leuke cursus op.

 

Communicatie, Cultuur & Vrije Tijd

 • Welcome to Oryente Festival!
  Op Oryente wordt een groot meerdaags festival georganiseerd. Met muziek, theater, kunst, lezingen en lekker eten en drinken. Zorg jij ervoor dat het ‘t tofste festival ooit wordt? Of denk bijvoorbeeld na over een festival package voor bezoekers.
 • Message in a bottle
  Hoe laten we de wereld weten dat er een fantastisch festival plaatsvindt? Kies een doelgroep en denk na over een creatief campagneconcept om hen naar Oryente te trekken.

 

Economie, Management & Bestuur

 • Wie helpt de burgemeester?
  Een nieuw project op Oryente betreft het ombouwen van een vuilnisbelt tot vakantiepark. Adviseer de burgemeester door te kijken naar financiële uitvoerbaarheid, werkgelegenheid, regelgeving, maatschappelijke aspecten of duurzaamheid.
 • Oryente: wild en bewust?!
  Help het businessplan voor het nieuwe attractiepark op te stellen om een investeerder enthousiast te krijgen. Denk mee over o.a. het concept van het park, de klanten, de financiën en de marketing.

 

Meedoen met de Oriëntatiedag? De inschrijving voor 2017 is inmiddels gesloten.